Wednesday, June 30, 2010

tak jadi ke pulau perhentian, pulau lang tengah pon dah ok sangat..

ish..panjang plak tajuk n3 kali ni..hehe xpe abaikan janji maksud tu sampai..plan company trip ke pulau perhentian terpaksa dibatalkan sebab ramai staff yang xdapat nak join..tapi bos kesayangan offer pergi oversea trip ke ******* (xyah sebut dulu la..dah confirm baru berani sebut)..

sbnrnya kitorg laki bini dah cancel awal2 trip pulau lang tengah (dgn staff gas msia) ni semata2 pulau perhentian (dgn staff aaj) sbb free n dapat pocket money lagi..oleh sebab pulau perhentian dah cancel..terus bagi nama untuk pulau lang tengah..melayang 1300..ku harap berbaloi demi merapatkan hubungan dan menjadi kenangan kami 1 family..

pulau lang tengah kat mana??mula2 ku pon xada idea caruk mana pulau ni..rupa2nya antara pulau perhentian dan pulau redang..orang kata private island sebab belum diterjah keseluruhannya..tengok dalam youtube macam best je pasir dia putih laut dia biru..nemo banyak kat tepi2 pantai..faris nanti mama tangkap sekor ye..hehe..


from google

aktiviti kami di sana ofkos la snorkeling..aku jadi ketagih pulak..bukan ketagih syabu ek..ketagih snorkeling tgk coral, bagi ikan makan (ni faris sangat suka), nak try free dive (kalau aku berani la), scuba diving aku xleh join sbb gang2 (5org) yang pergi dive ni dah ada certificate..lagipon sapa nak jaga faris??

ok la..td tuan pengelola trip dah e-mail detail activities trip to pulau lang tengah..sila la layan ye..

Dear all,

Please to remind that the trip will be carried out over this weekend, 03 – 05 July 2010.

On 03 July please make sure that everyone gather at KLIA Main Terminal Building the latest at 7:30 am for a flight to Kuala Terengganu at 8:40 am. Our flight detail shall be as follows:

Malaysia Airlines MH1326
Aircraft: Boeing 737-400

Depart: Sat, 03 Jul, 08:40
Arrive: Sat, 03 Jul, 09:35

Itinerary for the 3D/2N Snorkelling package shall be as follows:

Day 1
1100 Departure from Merang Jetty
1200 Arrival & Check In
1230 Lunch
1430 1st snorkelling Trip around Lang Tengah
1630 Return to resort & free at leisure
1900 Dinner
2000 Free at leisure

Day 2
0800 Breakfast
1000 Free at leisure
1230 Lunch
1400 2nd Snorkelling Trip around Lang Tengah
1630 Return to resort & free at leisure
1900 Dinner
2000 Free at leisure

Day 3
0800 Breakfast is served & free at leisure
1130 Check out
1300 Ferry depart to Merang

For diver, there will be 5 dives as follows:

Day 1
1430 Shore Dive
1600 First Boat Dive

Day 2
0930 First Boat Dive
1130 Third Boat Dive
1430 Fourth Boat Dive

Please to remind that all snorkeling and dive equipment rental is not included in the package and you are required to arrange and pay to the resort directly.

Our flight detail form Kuala Terangganu to KL on 05 July is as follows:

Flight: Malaysia Airlines MH1335
Aircraft: Boeing 737-400
Depart: Mon, 05 Jul, 16:15
Arrive: Mon, 05 Jul, 17:10

masa trip ke pulau tioman dulu mamafaris xbuat apa2 n3 pun sebagai kenangan bertulis..pic je banyak..ada la upload sikit dalam fb..insyaAllah kalau ada masa terluang mamafaris akan coretkan alkisah trip ni..da..

1 comment:

SaRaa said...

nak itot..waaa!!!!!