Monday, July 6, 2009

the unique wedding photo contest

1. Terbuka kepada semua blogger tegar
-bru thegeh2 blaja..sib baik ada kwn kategori blogger tegar


2. Uolls diwajibkan menjadi Follower blog e-caR NazRin aka ibuEiymann serta add link blog ini dalam blog list uolls

-done


3. Sila tempek gambar di atas sebagai banner di sidebar blog masing2..banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini gune link ni: http://ecarnazrin.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest-sticky.html

-done


4. Sila buat special entry contest ini dan upload 1 keping gambar perkahwinan anda yang ter UNIK / UNIC / UNIQUE.. pada gambar tersebut sila nyatakan:- Nama uolls & suami/isteri: (full/nick name)- Tarikh Tunang, Nikah, Bersanding, Resepsi, Bertandang etc:

Nama suami : Othman Bin Miskam

Nama isteri : Daisyzarinah Bt Mohd Yusof

Tarikh Tunang : 30 March 2007

Tarikh Nikah : 8 March 2008

Tarikh Bersanding : 9 March 2008

Tarikh Bertandang: 15 March 2008

5. Sila jawab 2 soalan wajib:

i) kenapa uolls rasa gambar yang dipilih itu UNIK/UNIC/UNIQUE..??

- dlm kepala dh ada 1 pic yg sy pilih utk msuk contest ni..tp sj tanya husb kot2 ada pic yg lg ok..x sangka plak bl hulur smua album kawen..husb pilih pic yg sama sy pilih..agaknya bl dh kawen ni 'instinct' kita suami isteri seolah2 jd 1..hebatkan anugerah Allah pd kita n pasangan??ats dasar 'instinct' tulah pic ni UNIK pd mata hati kami..hrp pd mata pn penganjur gak..so kami spakat pilih pic di ats..sila la tgk byk kali ye..

- kami suka pic ni sbb aksi spontan..x skema la..time tu just pk nk happy tahap gaban on our BIG day..full stop

ii) kenapa uolls suka membaca blog e-caR NazRin aka ibuEiymann??

- honestly sy xbrp knl dgn k. e-car in person..tp ada ms lg kn nk knl??slu gak singgah blog k.e-car ni..jd silent reader..mayb sy bole kt blog k.ecar adalah diri k.ecar..bl baca 1 new post msti nk baca previous post jgk...ulang2..hehe..

- post bf tu wajib baca (congrats dh grad)..psl activity cupcakes tu salute la (dr blaja dh jd tng pengajar)..HPA di hati mu (xlm lg lebat la dpt banus)..da latest bags (what u want..u try very hard to get-jiwa lara dh trubat pon)

- happy 4th anniversary..

6. Pastikan di dalam entry uolls ada dinyatakan link2 tersebut (no link back will be disqualified):link blog ini: http://ecaRNazRin.blogspot.com/link contest ini: http://ecaRNazRin.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest-sticky.html
- done

7. Setelah siap entry tersebut, sila tinggalkan URL-link-contest-uolls di ruangan comment pada entry ini sebagai tanda uolls SAH menyertai contest ini..ini juga memudahkan para juri membuat edisi terjah ke blog uolls
- done

Wednesday, July 1, 2009

apa kes nih

27-28/6 lps ada fmly reunion kat ilham resort, tnjg tuan. tp yg mamafaris nk mraban dlm blog psl activity swimg si faris ni. nk mndi patai abahfaris xkasi. air kotor kt nyer. dtg patai tp x mndi patai..bole cenggitu??huh..menci tp syg kat abahfaris..(laki aku tuh)

ms lalu tepi telok kemang tu huih..byk nyer float tgntung2..mata mamafaris dh juling2 air tgk float. bes ni klu faris pkai..lg b'+' macho time swimg nnti. lps check in patah blik telok kemang n dgn rakus grab 1 float tuk faris..abahfaris pilih float ben 10..abahfaris siap request kaler biru..ermm...ben 10 kaler hijo je kn??ngeh..ngeh..abahfaris dh malu tahap dinasor.

sib baik rega float tu 10hgt je..faris xhengen dok dlm float tu pon..ooo rupanya faris nk tnjuk skill swimg kat smua org..pndi eksyen gak ek ank truna aku nih
(fia beri perhatian!!). klu float tu 50 o 60hgt tepi kolam tu gak mamafaris robek2 jd roti kirai..tgk le muka faris xpueh ht dok dlm float..

tensen je muka faris

kitorg 3 branak xtggu lm..blik je resort trus trjun tiruk..time tu rmai ya amat makhluk dlm kolam..kitorg mndi sipi2 jer..tp tu sumer x m'effect'n ke'hapy'an kitorg swimg..xmain le kolam bdk2..apa kes???..faris swimg kolam org beso tau...

mcm2 aksi n gaya mcm kolam yg kecik tu beso je rs nyer..honestly kitorg hapy bl tgk faris hapy..2hr kat situ kije nyer mndi kolam aje..saksikn lah oleh kamu smua khbtn faris brenang pnuh aksyen n kgirangn..sore yg mmekak kat blkg tu sila abaikn..

video