Wednesday, July 21, 2010

Pulau Lang Tengah ~ Day 2


Assalamualaikum u all..skrg mama nak continue story about our holiday at Lang Tengah Island for day 2..aktiviti hari ke-2 ni xla padat pon..aktiviti snorkeling kitorang start petang..gang2 diver diorang ada 2 sesi scuba (pagi n petang)..

lepas breakfast mama n abah bawak faris jalan2 keliling resort..kitorang pergi west wing..dari east wing kitorang kena berjalan masuk hutan..ala2 jungle tracking la..hehe..adalah dalam 15mnt tu baru sampai west wing..wohoho..west wing lagi best..mat saleh ramai stay kat situ..kitorang cadang nak swim kat pool tu..ada jakuzi..best..best..tp staff resort tengah bersihkan pool..kebetulan sisir pantai west wing ni panjang so apalagi..tukar plan..kita mandi pantai plak la..

ni view at west wing


kat sebelah west wing ni ada 1 lagi resort..mama xtau nama resort ni..kebetulan malam tadi mama layan citer Duyong Aridinata..percaya tak kalau mama cakap episod malam tadi..ala..yang Ari & Mat kerja kat resort...ha...dorang shooting kat resort tu...kalau tengok pic atas ni..lokasi kat belakang batu tu..sorry kocik sangat..xpercaya xper la..bila tengok duyong tu mama terbayang2 Pulau Lang Tengah..ouh nak snorkeling kat pulau tu lagi abah......


faris and abg wafi main pasir

faris main ombak.."ombak baikkkkkkkkkkkkk............"

kitorang kat sini xlama..dalam 11am balik east wing nak mandi pool sana la plak..time tu kitorang anak beranak je yang swim..ngee..suka..suka..

sila abaikan en seman yang seksi n mama yang eksyen berenang..sila fokus muka cute faris je ye..


dah tengah hari baru kitorang naik..cepat2 lunch, mandi, solat, buang segala hajat & packing apa yang patut sebab petang ni nak snorkeling lagi..yahoooo..3pm boat dah tunggu..once again mama lupa nama dua2 tempat kitorang snorkeling tu..ampon sangat2..tapi coral sangattttttttt.........cantik..and BESAR2.. (mama dah ingat dah..nama tmpt snorkeling tu Batu Kucing and Batu Bulan..kalau xsilap..ngee..)

faris nak terjun lagi..pantang tengok abg wafi terjun faris pon ikut gak..hari ni budak boat lain plak yang bawak faris keliling boat..ce tengok faris dengan muka cuaknya..intro je tu..bila naik boat nangis nak turun plak..hai la anak..mak pak ko sakan snorkeling nun di sinun...

mama bukan berdating dgn budak boat ni tau..amok en seman kang..kot2 boat tu en seman bakar..budak ni selamatkan mama..arus sangat kuat..mama x sedar dah jauh kena tolak arus..asyik sangat tengok coral..nak berenang ke boat sangat la penat sebab lawan arus..nasib baik x langgar batu besar..malu sangat..continue snorkeling dekat2 dengan boat je..rasa takut jap..hehe..abah jangan cakap la..ntah mana abah pergi..ok la jom layan piccas coral kat bawah ni..sungguh indah ciptaan Allah..



kat bawah ni antara piccas yang mama dapat copy dari underwater camera gang2 diver..'heaven' dorang cakap..jom kita layan lagiii.........


balik dari snorkeling kitorang continue plak mandi pool reramai..en zicky aka bb sitter faris buat aksi terjun and landing baik punya atas float..dia lupa la tu kena jaga faris..ermmm..tunjuk sikit aksi kamu en zicky oi..

amboi...kemain lagi kamu ek..

ok la..ni je yang mama ingat aktiviti day 2..snorkeling yang sangat best..cuaca pon ok..faris was superb..ok la kiranya bukan mama n abah je yang sakan snorkeling..faris pon enjoy gak berenang keliling boat..asyik berendam je kitorang kat sana..faris kena selesema..tp ubat mama dah awal2 mintak kat doctor..

insyaAllah ada kesempatan mama story plak aktiviti Day 3 (last day) kat island ni..tunggu aksi hebat faris bertarung dengan ninja turtle dan aksi cemas dalam boat masa belayar dari resort ke jetty merang..sangat scary..

p/s: mama try nak upload vidiyo faris berenang sambil menyanyi and aksi faris berenang keliling boat..tapi tenet sangat tenat lagi lembS..mama try malam kang kat rumah la..

3 comments:

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site daisyzarinah.blogspot.com
Is this possible?

Lady of Leisure said...

cantiknya ni ke pulau yang jadi lokasi untuk cerita duyung aridinata ek? cantik sangat.. :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)