Tuesday, May 11, 2010

N3 khas utk org yg suka curi troli org lain di supermarket

PERHATIAN..N3 INI PENUH EMOSI AMARAH..

dipendek'n citer mlm smlm kitorg g Tesco Shah Alam lps balik kije..niat di hati ni nk beli brg dapur..mcm biasa kitorg amek 1 troli n msukn faris dlm tu..1st item yg kitorg msuk'n dlm troli adalah plastik sampah..ada la dlm 5 paket..then bgerak ke area frozen food..troli td kitorg park tepi compartment frozen food..mula2 mamafaris jg troli n faris..tp abahfaris pggl suruh pilih nk beli apa..ok la mamafaris pon dukung faris yg dh pns montot ddk dlm troli n pusing 1 compartment dgn abahfaris sambil kat tgn ni dh pgg 2 3 item..

sampai kat tmpt park troli..tgk2 TROLI DAH HILANG..yg ada just bakul biru n plastik smph kitorg..WTH!!!!!ni kali ke-2 troli kn curi..apa la nasib..dlm ht mamafaris tdetik nk cari gak troli kitorg..nk tgk muka pencuri tu..smpi kat area fresh market, kat area ikan..mamafaris tnmpk troli kitorg..mcmna mamafaris bule cam??..kat tmpat ddk bdk2 tu ada tgantung 'mangga pintu'..troli lain mn ada..

oo ni muka pencuri troli aku..yg laki baju biru yg pempuan baju kurung pink..mamafaris dgn selamba ckp 'abg..tu troli kita..kurang ajar..xde ksedaran sivik'..tsentak laki dia..tp biasa la klu dh nm pncuri..mmg pndi buat muka cover..mamafaris tgk dlm troli tu dia ltk drypers n byk la brg..klu dh beli drypers means that diorg ada ank lebih kurang baya faris..susah ok nk handle faris klu xde troli...

klu dh tau nk beli byk brg..amek je la trus troli siap2..xpyh nk buat dosa aniaya org lain...klu dh ada brg dlm troli, sah2 la ada tuan punya..xpe la ko ambik la troli kitorg..time tu mamafaris mmg sgt2 mrh tp smpt plak bdoa..'Allah je bule bls apa yg korg buat'..mood nk sopeng ilang trus..ambil apa yg igt je...

patut iklan dlm radio tu kn tmbah sikit...'jgn letak troli di merata tempat dan jgn curi troli org lain'...STUPID = pencuri troli...

6 comments:

iera me casa........ said...

mama faris...
situasi mama faris...
besa ku alami...

sungguh kurang garam depa buat cam tu.. tp ku terjah balik owang yang cut=rik troli ku..

suka ati depa je... malas tul nak amik kat port troli..peh tu kita jadi mangsa...dah ku terjah sambill ceramah la sikit.. bancuh tinga depa sampai lebam.. hahahaha

mamafaris said...

kita serupa la ye..ku dh sound tp klu mmg jnis xmkn saman..amek je la troli tu gantung kat leher..hehe..

Naz-Segalanya disini said...

mcm tu punya manusia pun ada ka?

mamafaris said...

ada naz..klu x..xde la kes ni..klu x skolah mmg patut la perangai gitu..tp kompom la g skolah..blaja ats pagar agknya..xde ksedaran sivik..

Hazlina Shahrel said...

teruk betul.. kalo ku la ku amek balik.. ku panggil manager store yg bertugas suh bg blk hak ku ketika itu.. menyusahkan org je...

Puteri Satu said...

apa jenis manusia cam tu kan... kita ni... klu tak bawak troli masuk market.. sanggupla.. tawaf nak gi ambik troli kat luar.. tak pernah niat nak ambik troly orang punya... manusia macam2 peel...